Ohjaaja Tuomo Rämöstä Jurkan toinen taiteellinen johtaja

Ohjelmistoon palaavan Rikos ja rangaistus -esityksen ohjaajasta Jurkan toinen taiteellinen johtaja

Ohjaaja-dramaturgi Tuomo Rämö on Jurkan yleisölle tuttu tekijä. Rämön Oikeusjuttu, Sota ja rauha sekä 5. huhtikuuta Jurkan lavalle palaava Rikos ja rangaistus ovat vuorotelleet ohjelmistossa menestyksekkäästi.

Vuodesta 2018 Rämön kädenjälki tulee näkymään huoneteatterin estradilla yhä kokonaisvaltaisemmin - hän tulee vastaamaan Jurkan ohjelmiston suunnittelusta yhdessä Hilkka-Liisa Iivanaisen kanssa.

Tällä hetkellä Rämö toimii jo Jurkan yleisötyötaiteilijana vastaten mm. eri hankkeiden, kurssien ja kouluvierailujen taiteellisesta sisällöstä.

- Kävin ensi kertaa Jurkassa 16-vuotiaana hiihtolomareissulla, ja ihastuin tilaan välittömästi. Kun Oikeusjuttu pari vuotta sitten tuli tänne ensi-iltaan, ajattelin yhden nuoruuden unelmani täyttyneen. Onkin aika huikeaa nyt päästä työskentelemään tässä teatterissa arvostamani taiteilijan kanssa. Odotan yhteistyöltä paljon, Rämö kertoo.

Iivanainen on toiminut Jurkan taiteellisena johtajana tammikuusta 2016. Yhteistyönsä työpari on aloittanut tänä keväänä.

- Olemme kokeneet Tuomon kanssa tähänastisen yhteistyön erittäin inspiroivana. Täydennämme hyvin toisiamme. Olen tosi innoissani siitä, että Tuomo tarttui mahdollisuuteen ja alamme nyt suunnitella Jurkan tulevaisuutta ja ohjelmistoa työparina. Lähivuosina on odotettavissa niin pieniä kuin suuriakin uudistuksia!, Iivanainen iloitsee.


Koko Jurkan väki onnittelee Rämöä hänen uuden aseman johdosta ja iloitsee joukon vahvistuksesta.


Teatteri Jurkka 27.3.2017